П’ятниця, 29 Березня, 2024
В КиєвіСуспільство

Коронавірус в Києві: У столиці можуть використовувати виставковий центр на “Лівобережній” для розміщення інфікованих

У випадку нестачі місць для хворих на коронавірус влада Києва може використати Міжнародний виставковий центр.

Про це заявив координатор київського волонтерського штабу боротьби з поширенням коронавируса Ігор Ліскі в інтерв’ю “Українській правді”.

«Однозначно є на 7 тисяч місць – уже план на Лівобережній, у Виставковому центрі. Мені дуже приємно, що є ініціатива Валерія Пекаря, який свій виставковий центр на Житомирській трасі теж готовий надати. І зараз ми теж прораховуємо – близько 900 місць може бути додатково», — сказав Ліскі.

Чоловік висловив надію, що такі варіанти розміщення хворих не знадобляться.

Раніше, мер Києва Віталій Кличко розповів, що крім Олександрівської лікарні в місті облаштовано ще шість баз у медзакладах, що готові приймати інфікованих коронавірусом киян.  Це  інфекційні відділення в таких закладах: Київській міській лікарні № 4, клінічній лікарні № 9, міській дитячій лікарні № 1, міській дитячій інфекційній лікарні, у пологових будинках столиці номер 3 та номер 5. Усього розгорнуто 482 ліжка. З них для дорослих – 237 ліжок, для дітей – 200 і 45 для вагітних.

В Україні зафіксовано 548 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 22:00 30 березня в Україні 548 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженням випадків COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 13 летальних випадків від COVID-19. Загалом 8 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Залишити відповідь