Четвер, 25 Квітня, 2024
Економіка

Ціна російської нафти сорту Urals впала до 10,5 долара за барель

Це найнижчий показник з березня 1999 року. Уряд Білорусі хоче купувати її ще дешевше — за 4 долари за барель.

Про це повідомляє Argusmedia.

Ціни на російську нафту почали різко знижуватися на новинах про загострення цінової війни між Росією та Саудівською Аравією: остання вже оголосила про плани суттєво наростити обсяги видобутку, незважаючи на глобальне падіння попиту, пов’язане з пандемією коронавірусу.

Разом з тим, всередині дня індекс цін на нафту почав дещо відновлюватися. Цьому сприяла заява президента США Дональда Трампа про те, що РФ та Саудівська Аравія невдовзі домовляться про спільне регулювання нафтового ринку.

Падіння цін на російську нафту до 10 доларів за барель відбулося на тлі переговорів між Білоруссю та Росією про відновлення постачання нафти. У білоруському уряді вже заявили, що домовилися закуповувати російську нафту за 4 долари за барель.

«Жорстка та послідовна установка голови держави щодо купівлі російської нафти без премії у ціні витримується урядом. Результатом є ціна, за якою ми будемо купувати нафту у квітні з РФ — близько 4 доларів за барель», — заявив прем’єр-міністр Білорусі Сергій Румас, передає «БелТа».

Залишити відповідь