Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

У Словаччині на шість днів обмежують пересування громадян

На шість днів людям дозволять виходити з дому лише з певними цілями. Обмеження на пересування діятимуть і на Великодні свята.

Про це повідомляє Spectator.

Рішення було прийнято після переговорів у неділю між кризовим урядовим штабом та експертною радою, яку запросили взяти участь у прийнятті рішення. Колектив складався з провідних інфекціоністів країни та фахівців з інших галузей медицини.

Виходячи з їхньої рекомендації, уряд ухвалить законодавство про обмеження вільного переміщення людей. Обмеження застосовуватимуться з 8 до 13 квітня.

У рішення будуть певні винятки: поїздки на роботу та з роботи, поїздки в супермаркет, відвідування лікаря, догляд за родичами чи допомога сусідам, похорони, виїзди на природу, але лише в межах району, в якому живе людина.

“Мета заходів – уникнути зайвих подорожей, зустрічей людей і, таким чином, уникнути зараження наших рідних та друзів”, – сказав прем’єр-міністр Ігор Матович.

Прем’єр обмірковував повну заборону на пересування під час Великодня. Також розглядався варіант повністю закрити столицю Братиславу. Однак, ці заходи поки не впроваджуються.

Залишити відповідь