Середа, 24 Квітня, 2024
Події

Україна передала Італії гуманітарну допомогу для боротьби із коронавірусом

П’ять тон дезінфікуючої рідини відправились літаком Національної гвардії України до Риму сьогодні, 8 квітня, на світанку.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Вантаж до Італії МВС України направляє відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського про допомогу Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу. У Римі вантаж зустрічатиме глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо.

«Це другий раунд допомоги Італії. Ми відправляємо п’ять тон спеціальних санітайзерів, які будуть використовуватися для дезінфекції лікарень і рук медичних працівників. Вміст спирту – 70%. Засіб відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я. Ми не виділяли жодних додаткових коштів на закупівлю засобу. Наші підрозділи забезпечені засобами дезінфекції», – повідомив Сергій Гончаров.

Окрім цього, заступник міністра внутрішніх справ повідомив, що італійський уряд висловив вдячність Україні за підтримку.

«Дві бригади українських лікарів вже приступили до роботи у двох госпіталях Італії. Ми щовечора маємо онлайн-конференції, де лікарі розповідають, як там налагоджена медична, епідеміологічна та превенційна робота. Це досвід, який ми вже сьогодні можемо використовувати у боротьбі з вірусом. Настрій у наших лікарів чудовий, вони відчувають підтримку, як італійських колег, так і нашої діаспори», – зазначив Сергій Гончаров.

Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа висловив подяку президенту України Володимиру Зеленському та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову за таку необхідну італійським лікарям допомогу та підтримку.

«Цей внесок італійська сторона дуже цінує. В Італії дуже тепло зустріли українських лікарів, як колеги, так і пацієнти. Їм буде наданий доступ до протоколів лікування. Ми дуже пишаємося цією співпрацею», – зазначив Давіде Ла Чечіліа.

Залишити відповідь