П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

Допомогу в розмірі 1 тисячі гривень пенсіонерам нарахують лише після прийняття змін у бюджеті

Міністр соціальної політики Марина Лазебна пояснила, що анонсовану раніше допомогу в розмірі 1 тисячі гривень пенсіонерам нарахують одразу після прийняття змін у державному бюджеті

Про це повідомила Лазебна в ефірі Право на владу. 

“Порядок фінансування цієї тисячі вже ухвалено урядом. Ми очікуємо, що найближчим часом відбудеться засідання і депутати приймуть зміни до держбюджету. Для нас це найголовніше. Це буде і підстава виплатити і буде джерело фінансування … Ми одразу виплатимо ці кошти людям. Ми говорили, що це буде в квітні. Ми не відмовляємося. Я впевнена, що на наступному тижні ми спільно з депутатами вже відзвітуємо спільно, що таке рішення буде реалізовано”,- заявила Лазебна.

Вона також зазначила, що цього місяця виплата пенсій відбулася вчасно.

“Ви знаєте, що ще 1 квітня уряд прийняв рішення, яким анонсувало три головні заходи щодо підвищення пенсійного рівня. Перше відбулося 7-го квітня. Всі пенсіонери від 80-ти років вже отримали свої 500 гривень. Ми зараз контролюємо кожну виплату. Фінансування пенсій в цьому місяці почалося вчасно – 2 квітня. Пенсійний фонд забезпечив повне фінансування пенсійних виплат”, – сказала вона.

Також вона повідомила, що Міністерство готується провести індексацію пенсій на 11% вже в травні.

“У нас є порядок індексації, прийняте рішення уряду. Тому все в повному обсязі буде виконано”, – пообіцяла глава міністерства.

За її словами, під індексацію не потрапляють понад два мільйони пенсіонерів, а тому їм зроблять доплати.

“Ми зробили таку комбіновану систему, щоб в індексацію потрапило нехай не сім, а 8,5 мільйонів пенсіонерів буде охоплено програмою”, – уточнила Лазебна.

Залишити відповідь