Середа, 13 Березня, 2024
Події

Китай оголосив про коригування статистики захворюваності та смертей від COVID-19

У результаті всебічної та уважної перевірки відбулось коригування статистики.

Про це повідомили у посольстві КНР.

«17 квітня Китай оголосив про коригування статистики захворювань та смертей від COVID-19 у місті Ухань – епіцентрі пандемії в Китаї. Замість раніше відомих цифр додалося ще 325 та 1290 випадків,відповідно. Станом на 17-квітня загальна кількість становить 50333 та 3869 випадків», – йдеться у повідомленні.

У посольстві пояснили, що це коригування викликане тим, що на початку спалаху епідемії лікарні були надзвичайно зайняті порятунком хворих, тому мала місце певна неточність, несвоєчасна та іноді неправильна реєстрація.

«На початку поширення COVID-19, через велику нестачу місць у лікарнях, частина тяжкохворих померла вдома і не були занесена у список померлих.Інший фактор пов’язаний з тим, що у силу великої кількості лікарень, які брали участь у лікуванні й вельми великого різновиду їхніх структур підпорядкування, відповідні дані не завжди були зведені», – зазначають у посольстві.

«Це ще раз підтверджує серйозний та відповідальний підхід китайського уряду щодо відкритості, прозорості та точності даних, пов’язаних із зараженням на COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь