Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Зеленський та “Слуга Народу” хочуть зробити Саакашвілі віце-прем’єром

Колишній президент Грузії та керівник Одеської області, грузино-українського політик Михайло Саакашвілі може отримати посаду в уряді України. За інформацією українських ЗМІ, та самого політика, Володимир Зеленський запропонував пану Саакашвілі курирувати реформи.

Про це повідомляє “Українська Правда”, посилаючись на співрозмовникив у фракції “Слуга народу”.

У президентській партії “Слуга народну” кажуть,  що зараз питання щодо Саакшвілі активно обговорюють у внутрішніх чатах фракції.

Інше джерело повідомило, що призначення Саакашвілі Верховна Рада може розглянути вже у п’ятницю.

Інформацію щодо кандидатури Саашкашвілі підтвердила заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

“У п’ятницю він прийде до нас на фракцію і представить свою програму”, – повідомила вона.

Вона також підтвердила, що кандидатуру Саакашвілі запропонував Зеленський.

Про можливе призначення Саакашвілі повідомляє також і LIGA.net з посиланням на три джерела в керівництві фракції “Слуги народу”.

“Плануємо розглянути питання по Саакашвілі, якщо голоси будуть на п’ятницю”, – повідомив один з керівників фракції.

Про це повідомив і сам Саакашвілі, на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віце-прем’єром уряду України з питань реформ. У мене також була дуже змістовна і корисна розмова з прем’єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов’язані з моєю можливою роботою в уряді”,- написав Саакашвілі.

За його словами, він разом з командою президента готовий працювати з усіма патріотичними силами в парламенті України і з іншими політичними силами в суспільстві, для того щоб Україна з найменшими втратами перенесла поточну світову економічну кризу і впоралася з усіма викликами. 

“Я сподіваюся бути надійним членом команди і стати в нагоді народу України, зробивши щось корисне для людей,- підкреслив політик.

Залишити відповідь