Четвер, 25 Квітня, 2024
РозслідуванняУкраїна

Карантин в Україні:Ресторан “Слуги Народу” Тищенка продовжує приймати VIP-гостей- Bihus.Info

Журналісти програми Наші гроші Bihus.Info заявляють, що ресторан “Велюр”в центрі Києва, що входить в мережу “Наша карта” нардепа від “Слуги народу” Миколи Тищенка, під час карантину відвідують депутати, чиновники та бізнесмени.

Через карантинні обмеження з 17 березня в Україні закрили заклади харчування для відвідувачів. Бари, кафе і ресторани переформатувалися на доставку та самовивіз страв, а за порушення карантинних вимог – визначено штрафи. “Велюр” при цьому продовжували відвідувати клієнти, які проводили там по декілька годин. Про це йдеться в сюжеті для телепрограми “Наші гроші”-Bihus.Info .

Як стверджують журналісти, вони слідкували за рестораном протягом тижня (з 14 по 22 квітня) і 14 квітня близько 19:00 помітили, як з нього виходив народний депутат трьох скликань Антон Яценко. При цьому на запитання журналістів депутат заявив, що вже давно не бував в ресторанах і “Велюр” відвідував не він.

Так само часто в закладі з’являвся юрист і бізнесмен Павло Куфтирєв. За повідомленням ЗМІ у 2000-их Куфтирєв тісно співпрацював з родиною бізнесменів Кіперманів – близьких до олігарха Ігоря Коломойського. Нині чоловік має зв’язки зі “Слугою народу”, бо значиться помічником нардепа Олександра Мережка. При цьому, журналісти помітили, що після чергового “карантинного” візиту до “Велюру”, Куфтирєв приїхав до бізнес-центру “Міленіум”, де знаходиться офіс Коломойського.

У розслідуванні, так само повідомляється, що 15 квітня зафіксували у “Велюрі” зустріч народного депутата від “Слуги народу” Олександра Кабанова з Віталієм Кисілем – працівником “Метінвесту” олігарха Ріната Ахметова. Чоловіки провели у ресторані кілька годин.

При цьому, Кабанов заявив, що приїжджав до Миколи Тищенка і зустрічалися вони на вулиці.

16 квітня на парковці ресторану журналісти помітили авто, яке раніше вже фіксували під час з’їзду “Слуги народу” у лютому. В цей момент вийшов з ресторану і сів в цей автомобіль чоловік, що схожий на першого заступника голови Офісу Президента Сергія Трофімова

Згодом у ЗМІ з’явилася інформація, що президент Володимир Зеленський розглядає нову кандидатуру на пост голови Офісу Президента. Двоє з трьох претендентів – Микола Тищенко та Сергій Трофімов. Більше того, Трофімов в Офісі Президента займається питаннями регіонів, що особливо актуально в контексті майбутніх місцевих виборів і ролі Миколи Тищенка на виборах мера Києва.

20 квітня журналісти зафіксували, що з ресторану вийшов нардеп Микола Тищенко у компанії колеги по фракції Ігоря Негулевського.

У коментарі журналістам Негулевський зазначив, що забирав доставку їжі, але на на знятих журналістами кадрах помітно, що нардеп виходив з ресторану з порожніми руками. 

Хоча резерв на сайті ресторану працює, коли журналісти спробували забронювати у ньому столик, із закладу передзвонили і сказали, що “Велюр” “не працює у зв’язку з карантином”.

Як йдеться у розслідуванні, згідно з системою, за якою наразі працює ресторан, до дверей підходить відвідувач, якому офіціант трохи відчиняє двері. Якщо обличчя візитера не достатньо впізнаване, він якийсь час його “сканує”. В одному з таких випадків жінка показала офіціанту щось у телефоні, після чого працівник закладу її впустив.

Сам Микола Тищенко спростував свою причетність до “Велюру”, але заявив, що заклад працює лише на доставку.

Ресторан оформлено на ТОВ “ВКФ “Римід”, співвласником якого раніше був сам Тищенко. Нині бенефіціаром фірми виступає дружина Тищенка Алла Барановська.