Четвер, 28 Березня, 2024
Війна

Заступник глави Прикордонслужби Росії відповідав за перевезення «Бука», яким збили боїнг MH17

Одним з ключових фігурантів справи про збиття літака Boeing рейсу МН17 у 2014 році над Донбасом виявився заступник керівника Прикордонної служби ФСБ, генерал-полковник Андрій Бурлака.

Про це повідомляється у розслідуванні Bellingcat.

Бурлака проходить у розслідуванні Обʼєднаної слідчої групи під імʼям «Володимир Іванович». Журналісти-розслідувачі заявили, що Бурлака, відповідав за переміщення через кордон важких озброєнь, зокрема зенітного ракетного комплексу «Бук», з якого збили Boeing.

У перехоплених телефонних розмовах, опублікованих JIT, «Володимира Івановича» називають «великим начальником, який прилетів з Москви». Колишній так званий «міністр оборони» самопроголошеної «ДНР» Гіркін-Стрєлков казав, що підпорядковувався наказам Володимира Івановича.

Бурлаку ідентифікували за допомогою програми GetContact, яка показує, як контакт підписаний у телефоні. Один з телефонних номерів, якими, за даними JIT, користувався Володимир Іванович, був записаний у додатку як «Володимир Іванович». Разом із контактом був ще інший номер. Він був підписаний як «Володимир Іванович Бурлака».

Журналісти провели експертизу голосу «Володимира Івановича» і Бурлаки під час його інтервʼю російському телеканалу Міноборони «Звезда». Експертиза показала, що голос належать одній людині.

Залишити відповідь