Вівторок, 23 Квітня, 2024
Економіка

Майже 1,1 мільярда гривень було виділено з бюджету на боротьбу з коронавірусом

365,324 мільйона гривень було виділено з державного бюджету, і ще 690,374 мільйона гривень витратили місцеві бюджети на боротьбу з коронавірусом.

Про це повідомляє Рахункова палата.

Тепер же ці витрати “будуть предметом ретельного вивчення з боку Рахункової палати”, пообіцяв керівник відомства Валерій Пацкан.

“Щоб не втрачати час, наші фахівці вже роблять все, щоб ідентифікувати можливі ризики, зокрема й неефективного використання коштів. Вони візуалізують і систематизують інформацію, щоб кожен міг подивитися, як витрачаються кошти на боротьбу з пандемією і з державного, і з місцевих бюджетів. Відтепер щодня у вільному доступі можна побачити загальну суму видатків на подолання пандемії, загальну кількість операцій, а також які області найбільше закуповують необхідні засоби, які – відстають, та багато іншого”, – відзначив Валерій Пацкан.

Лідерами з витрат стали структури МВС України. Державна установа “Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України” витратив понад 134 мільйони бюджетних коштів, а Центральний госпіталь МВС України – майже 114 мільйонів гривень.

Залишити відповідь