Четвер, 25 Квітня, 2024
В КиєвіСуспільство

У Києві медики оголосили бойкот через низьку зарплату під час епідемії, в той же час Кличко обіцяє доплати

У столиці, медичний персонал Київської міської клінічної лікарні №8 Оболонського району вийшов на протест і відмовляється працювати за зарплату в розмірі 3-5 тисяч гривень в умовах пандемії коронавірусу. За час карантину, лікарня прийняла близько 150 чоловік заражених на коронавірус, і тепер на межі колапсу і закриття.

Про це з’явилася інформація на сторінці “Життя Мінського масиву – Оболонський район” у Фейсбуці .

Там повідомляють про те, що медики отримали зарплати за квітень, розраховуючи на доплати за роботу з інфікованими.

Натомість, як повідомляють, вони отримали на 30-40% менші зарплати, ніж до епідемії. Медсестри отримали 4-5 тисяч гривень, молодші сестри — 3-4 тисячі гривень, лікарі — від 6 до 9 тисяч. Це підтверджують прикріплені розрахункові листи за квітень 2020-го.

Повідомляється, що два відділення оголосили про відмову працювати в таких умовах і з такою оплатою. Так само, ще кілька відділень готується страйкувати. І можливо, що закриється одна лікарня.

В той же час, міський голова Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу 30 квітня повідомив, що на доплати медикам виділять майже 900 мільйонів гривень.

“Наскільки ви знаєте, з 1 квітня всі медзаклади країни отримують гроші — в тому числі на виплату зарплати співробітникам — з державного, а не з міських бюджетів. Це, нагадаю, — медична реформа. Київ віднайшов і виділив із міського бюджету гроші на доплати медикам майже 900 мільйонів гривень”, – сказав Кличко.

Мер також повідомив, що за квітень медпрацівники комунальних некомерційних підприємств столиці, що надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) допомогу, отримають додаткові виплати пропорційно відпрацьованому часу за умови повної зайнятості.

“Для лікарів сума нарахувань становить 4 тисячі гривень, для медичних сестер 3 тисячі, для молодшого медичного персоналу 1 тисячу гривень”,- уточнив Кличко

Залишити відповідь