Середа, 24 Квітня, 2024
Економіка

У рамках програми FinancEast ЄС надав підприємцям з Донбасу 123,5 млн грн

Гроші надано у вигляді субсидій та компенсацій для мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольних Україні територіях Донеччини і Луганщини.

Про це повідомило представництво ЄС в Україні, передає “Радіо Свобода”.

Програма FinancEast передбачає відшкодування до 50% вартості інвестиційних проєктів: придбання у лізинг або у кредит сільськогосподарської техніки, обладнання і транспортних засобів, монтажу, будівництва та реконструкції приміщень.

“Донецька та Луганська області нині як ніколи потребують допомоги та інвестицій для сталого економічного та соціального відновлення. Уже є хороший старт: з початку року програма FinancEast в межах EU4Business профінансувала майже 70 інвестиційних проєктів мікро- та малих підприємств. І ця цифра буде зростати за допомогою гранту, наданого Європейським союзом”, – сказав посол ЄС Матті Маасікас.

Програму FinancEast втілюють німецький державний банк розвитку KfW та Фонд розвитку підприємництва в межах проєкту “Підтримка Європейського союзу для сходу України” та ініціативи ЄС EU4Business. Головними партнерами від України стали АТ “Ощадбанк” та ТОВ “ОТП Лізинг”.

Залишити відповідь