Четвер, 25 Квітня, 2024
Кримінал

У Сумах викрито підпільне виробництво контрафактних антисептиків

Служба безпеки України викрила у Сумах підпільне виробництво контрафактних дезінфікуючих засобів, які правопорушники продавали зокрема медзакладам.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, товар збували медустановам у всьому регіоні, а також через інтернет. Організували “бізнес” кілька місцевих підприємців на території приватного підприємства, яке належить одному з них і розташоване на околиці Сум.

Фальсифікат виготовляли під вигаданим брендом кустарним способом із сумнівної сировини без будь-яких дозвільних документів.

Під час слідчих дій на виробництві правоохоронці вилучили майже 600 літрів готового антисептика, приблизно 500 літрів спирту невстановленого походження, хімічні сполуки, порожню тару і обладнання для виготовлення контрафакту.

За попередніми підрахунками фахівців, вартість цієї продукції та обладнання становить майже мільйон гривень.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 227 (умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Медичні заклади, які купили фальсифікат, зараз встановлюють, аби вилучити його і визначити суму завданих держбюджету збитків. 

Залишити відповідь