Четвер, 28 Березня, 2024
Екологія

Рятувальники продовжують гасити пожежі у лісах на півночі Київщини й Житомирщини

Ранком суботи, 2 травня 2020 року, Державна служба України з надзвичайних ситуацій оприлюднила оперативну інформацію щодо ліквідації лісових пожеж на території країни.

Про це повідомляє ДСНС.

Пожежі у лісових масивах Чорнобильської зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в межах Київської області локалізовані.

Станом на 8:00 підрозділами ДСНС надається допомога Держагенству зони відчуження у гасінні окремих осередків тління торф’яників.

До гасіння залучено 203 людей та 64 одиниці техніки, з них від ДСНС – 145 людей особового складу та 34 одиниці техніки.

“Радіаційний фон по місту Києву, Київській області та у Зоні відчуження у межах природних фонових значень”, – наголошують у відомстві.

Станом на 8:00 всі осередки пожеж в Олевському , Лугинському та Овруцькому районах Житомирської області також локалізовані.

“Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні тління окремих осередків лісової підстилки, пеньків та деревини”, – зазначається у повідомленні.

Загалом до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 405 людей та 75 одиниць техніки, з них від ДСНС 69 людей особового складу та 22 одиниці техніки.

Залишити відповідь