Четвер, 16 Травня, 2024
В КиєвіСуспільство

Карантин у Києві: Частково відкрили кафе, запрацювали три продуктові ринки

У Києві дозволили працювати кав’ярням на винос, так само з 5 травня відкрилися три ринки – в Голосіївському, Деснянському районі та на станції метро “Лісова”. Держпродспоживслужба міста перевірила 37 продовольчих ринків столиці щодо їх відповідності нормам і вимогам роботи в нинішній епідеміологічній ситуації.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення і дозволила столичним кав’ярням працювати на виніс.

“Дозволити продавати каву на виніс – це один із кроків першого етапу послаблень, що столиця оприлюднила раніше. В принципі, ресторани і кафе продавали і продають їжу на виніс під час обмежень. Тому і каву на виніс ми вже можемо дозволити”, –повідомив Київський міський голова.

Так само Кличко повідомив, що уряд дозволив працювати ринкам.

“Як ви знаєте, уряд дозволив працювати продовольчим ринкам. Але прописав вимоги і регламенти їх роботи. Держпродспоживслужба міста перевірила 37 ринків столиці щодо їх відповідності нормам і вимогам. У минулі кілька днів жоден з ринків не був готовий відкритися”, – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що ринки активно готувалися, облаштовували необхідні умови для роботи в нинішній епідеміологічній ситуації. І будуть поступово відкриватися.

“Сьогодні в столиці вже відкрилися три ринки: “Деміївський” – у Голосіївському районі, “Маяк” – у Деснянському і “Базар на Лісовій”. Завтра мають відкритися “Володимирський” та “Печерський” ринки. Я закликаю всіх киян дотримуватися правил безпеки. І на ринках, зокрема. Дистанція, маска, рукавички, дезінфектори”, – наголосив Віталій Кличко.

Залишити відповідь