П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Здоров'яУкраїна

Ляшко заявив про втрату пильності до коронавірусної хвороби у суспільстві

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що сама собою коронавірусна інфекція не мине, і закликав українців виконувати головні правила – соціальну ізоляцію, дотримання правил особистої гігієни й носіння засобів захисту органів дихання

Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Коли ми говоримо про те, що ми утримуємо епідситуацію на належному рівні, це не означає, що можна не дотримуватися карантинних заходів. Питання в тому, що пильність до коронавірусної хвороби в суспільстві втрачається. І всі думають, що це вже може пройти “ось так”, але воно так не пройде. Я ще раз усіх закликаю: соціальна ізоляція, дотримання правил особистої гігієни та носіння засобів захисту органів дихання – це пріоритетні правила, яких треба дотримуватися, тоді не буде спалаху”, – сказав Ляшко.

Як приклад він навів Львів, де через зростання захворюваності на COVID-19 влада змушена була скасувати деякі карантинні послаблення.

“Чернівецька, Івано-Франківська, Рівненська області – найбільший рівень захворюваності в нас. Це пов’язано саме з тим, що українці повернулися з країн ЄС. У першу чергу це повернення з Італії, і це дало нам певний сплеск захворюваності. У подальшому в Чернівцях досить великий кластер був пов’язаний зі святкуванням Великодня. Коли були порушені певні карантинні заходи. Досить велика кількість хворих була саме серед тих, хто відвідував церкви свого часу. Зараз проводяться розслідування випадків хвороби”, – підкреслив головний санлікар.

Він додав, що минулого тижня в Чернівецьку область їздила комісія МОЗ.

“Я думаю, що з понеділка в нас уже буде аналітична інформація, якісь рішення, які допоможуть Чернівцям упоратися з такою захворюваністю”, – зазначив Ляшко.

Залишити відповідь