Середа, 24 Квітня, 2024
Світ

Лікарі закликали відкрити парки в Парижі заради “ментального здоров’я”

Профспілка французьких лікарів CSMF закликала владу відкрити парки і сквери в Парижі, оскільки жителям столиці після двох місяців життя в ізоляції це необхідно для “ментального здоров’я”

Про це повідомляє RFI

“Ми підтримуємо прохання мера Парижа Анн Ідальго в тому, що стосується відкриття паризьких парків – на певних умовах – і закликаємо уряд подумати про швидке відкриття кафе та ресторанів”, – йдеться в заяві паризького відділення профспілки.

“Деякі тротуари забиті людьми. Парижани, особливо найбідніші, живуть в дуже густонаселених зонах, і у них не було можливості нормально дихати під час карантину. Вони більше так не можуть”, – зазначають автори звернення і закликають дати парижанам можливість гуляти.

Раніше мер Парижа Анн Ідальго неодноразово зверталася до уряду з проханням дозволити відкрити міські сади і парки, дотримуючись запобіжних заходів: наприклад, контролюючи потік відвідувачів. 

“Для мене це питання суспільної охорони здоров’я”, – заявила Ідальго. За її словами, дивно, що жителі міста можуть їздити на метро, ​​але не можуть гуляти в парках.

Залишити відповідь