П’ятниця, 29 Березня, 2024
Світ

Америка розпочала поставку нафти в Білорусь

“Із задоволенням підтверджую початок поставок нафти з США в Білорусь”

Поставка нафти розпочалась відповідно до домовленостей, досягнутих між країнами на початку року. Про це повідомив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, пише пресслужба білоруського міністерства. 

“Із задоволенням підтверджую початок поставок нафти з США в Білорусь”, – йдеться в заяві Макеєва, опублікованій на сайті МЗС.

За словами міністра, це стало можливим за підсумками домовленостей, досягнутих в ході візиту в Білорусь 1 лютого цього року Держсекретаря США Майка Помпео і його зустрічі з президентом Білорусі Александром Лукашенком.

Міністр підкреслив, що здійснення поставок американської нафти є частиною державної стратегії щодо диверсифікації джерел і забезпечення стійкої роботи нафтопереробного комплексу Білорусі в 2020 році та подальших роках. 

“Розглядаємо співпрацю з США в нафтовій сфері як суттєвий елемент енергетичної безпеки держави, як важливу частину потенціалу торгової та інвестиційної взаємодії, яку розвивають сторони, а також як фактор забезпечення суверенітету нашої країни в економічній сфері”, – заявив Макей.

Він додав, що Білорусь веде роботу з американською стороною щодо подальшого розвитку двосторонніх економічних зв’язків. 

“Білоруська сторона продовжить діяти в інтересах зміцнення партнерських відносин з США, які, на наше переконання, є внесоком у загальні зусилля з подолання протиріч в Євро-Атлантиці і Євразії”, – додав глава білоруського МЗС. 

Залишити відповідь