Четвер, 25 Квітня, 2024
Економіка

Гігант автопрокату Hertz опинився на межі банкрутства через пандемію коронавірусу

Одна з найбільших світових компаній з оренди автівок Hertz на тлі придушення економічної ситуації через пандемію коронавірусу подала до суду заяву про банкрутство.

Про це повідомляється на сайті компанії.

“Hertz Global Holdings сьогодні оголосила, що разом з деякими своїми дочірніми компаніями в США та Канаді подала добровільне клопотання про реорганізацію згідно з главою 11 Кодексу про банкрутство до суду у справах про банкрутство в окрузі Делавер”, – сказано в заяві.

У компанії назвали вплив пандемії коронавірусу на подорожі й попит на прокатні автівки занадто різким, що зі свого боку призвело до зниження виручки.

При цьому наголошується, що Hertz продовжуватиме працювати для клієнтів, а заява про банкрутство дозволить їй реструктуризувати борги. 

Основні операційні регіони, включаючи Європу, Австралію, Нову Зеландію, а також франчайзингові структури в США, не зараховано до процедури за главою 11.

Hertz Global Holdings розпочала свою діяльність 100 років тому в Чикаго з дюжини автомобілів Ford Model T. Вона пережила Велику депресію, припинення виробництва автівок у США під час Другої світової війни і численні потрясіння цін на нафту.

Залишити відповідь