Субота, 20 Квітня, 2024
Події

У США охопили мирні демонстрації проти расизму

Люди протестували у багатьох містах від Нью-Йорка до Лос-Анджелеса. Найбільша акція протесту пройшла у Вашингтоні.

У багатьох містах США у суботу, 6 червня, відбулися масові акції протесту проти расизму, дискримінації та поліцейської жорстокості, які спровокувала загибель афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцейськими у Міннеаполісі.
Про це повідомляє DW.

Десятки тисяч мирних протестувальників у десятках міст у різних регіонах країни вийшли на вулиці й закликали до кардинальних змін. Багато протестувальників були в масках через епідемію COVID-19. Люди вийшли на марші біля мосту Золота Брама у Сан-Франциско, Бруклінського мосту у Нью-Йорку, голлівудського бульвару у Лос-Анджелесі. Масові акції відбулися також у Денвері, Нашвіллі, Сент-Луїсі та низці міст на півдні.

Найбільша демонстрація пройшла у Вашингтоні. Там протестувальники вийшли на вулиці, перекриті для автомобільного руху. Багато людей зібралися біля Капітолію та в сусідніх районах столиці. Як зазначає агенція АР, атмосфера під час мітингів була радше святковою, ніж напруженою. Протестувальники перетворили деякі перехрестя на імпровізовані танцювальні майданчики, також було встановлено намети з їжею та напоями.

Водночас у Сіетлі відбулися незначні сутички між поліцією та демонстрантами. Поліцейські використали шумові гранати та перцевий спрей у відповідь на пляшки та каміння, які у них кидали деякі протестувальники.

Цього ж дня протести пройшли і у європейських містах, зокрема і у низці міст Німеччини.

Залишити відповідь