Субота, 20 Квітня, 2024
Економіка

Фондові ринки країн АТР зросли на торгах у понеділок

Фондові ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) зросли на торгах у понеділок, послідував за американським фондовим ринком, який зміцнився за підсумками сесії п’ятниці. Біржі Японії було закрито у зв’язку зі святом (День моря).

У центрі уваги трейдерів у тому числі знаходився сезон звітності, що почався в США. Гонконгський Hang Seng до закриття торгів збільшився на 2,7%, шанхайський Shanghai Composite – на 1,6%. При цьому Hang Seng відійшов від мінімуму за сім тижнів, що був досягнутий на попередніх торгах, і підвищився вперше за шість сесій на тлі зростання акцій США, пише Trading Economics.

Поліпшенню апетиту до ризику також сприяють повідомлення китайських ЗМІ про те, що центробанк Китаю має достатньо місця для маневру в рамках монетарної політики та достатню кількість інструментів, щоб підтримати відновлення економіки. Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) надав банкам 12 млрд юанів у рамках семиденних операцій зворотного РЕПО.

Ставка за цими операціями залишилася на рівні 2,1% річних. У лідерах зростання у Гонконгу знаходяться папери девелоперів Country Garden Services Holdings Co. Ltd. (+6,4%) та Country Garden Holdings Co. Ltd. (+6%) та виробника електроніки Techtronic Industries Co. Ltd. (+6,2%) Акції нафтової CNOOC Ltd. подорожчали на 5,7%, China Petroleum & Chemical Corp. – на 4,4%.

Папери інтернет-рітейлера Alibaba Group Holding додали в ціні 1,7%. Південнокорейський індекс Kospi збільшився на 1,9%. Капіталізація одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. зріс на 3,2%. Вартість виробника споживчої електроніки LG Electronics Inc. збільшилась на 1,8%. Австралійський S&P/ASX 200 додав 1,2%. Ціни акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP Group Ltd. та Rio Tinto Ltd. зросли на 2,4% та 2,1% відповідно.

Тим часом, акції Australia & New Zealand Banking Group Ltd. подешевшали на 1,3%. Австралійський банк, який входить до четвірки найбільших банків країни, домовився про купівлю регіонального банку Suncorp Bank приблизно за 4,9 млрд австралійських доларів ($3,3 млрд), йдеться у повідомленні ANZ. Папери Suncorp у свою чергу подорожчали на 6,1%.

Залишити відповідь