Четвер, 25 Квітня, 2024
ВажливеПолітика

Рада проголосувала за звільнення з посади генпрокурорки Венедіктової

Верховна Рада проголосувала за припинення повноважень Ірини Венедіктової на посаді генпрокурорки України. Про це повідомив народний депутат, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Відставку Венедиктової за поданням президента Володимира Зеленського підтримали 264 нардепи.

«Хочу нагадати всім, що Ірина в нашій команді з перших днів, в Офіс Генерального Прокурора ми делегували її з Верховної Ради. Тому прошу не вестися на чутки, які запускають через кадрові ротації у виконавчій владі.

Ірина Венедіктова залишається в команді. Її досвід послужить державі на новому місці, яке потребує посилення фаховими менеджерами та правниками. Чекаємо новин про кадрові призначення на дипломатичному фронті й дякуємо за роботу», — написав він.

Ірина Венедіктова пробула на посаді понад 2 роки — з 17 березня 2020 року. Тоді її кандидатуру підтримали 269 народних депутатів та депутаток. Вона — народна депутатка від партії «Слуга народу» IX скликання (2019—2020), голова парламентського Комітету з питань правової політики (2019)[⇨]. Тимчасова виконувачка обов’язків Директора Державного бюро розслідувань (2019—2020).

Залишити відповідь