П’ятниця, 29 Березня, 2024
В окупації

На півдні місцеві саботують “вступну кампанію” до окупаційних внз 

Окупанти не можуть знайти охочих “вчитись” в їх фейкових внз, які вони створили у захоплених приміщеннях українських університетів.

Йдеться про Херсонський державний університет, приміщення якого окупанти захопили в червні, й створили “Херсонский государственный университет” з низкою колаборантів та приїжджих спеціалістів. Проте студентів не знайшли. Вступна кампанія провалена й тепер “внз” пропонує “унікальну можливість” – вступити до його лав без екзаменів. Інша унікальна можливість цього університету – закінчення без диплома, але про неї окупанти не говорять.

Зазначимо, аналогічна ситуація у Мелітополі, окупанти зайняли будівлі та все майно двох ВНЗ МДПУ імені Богдана Хмельницького та ТДАТУ ім. Дмитра Моторного й створили там “Новий університет” МДУ (МелДУ). Кілька десятків викладачів погодились співпрацювати з окупантами, але студенти вирішили не отримувати знання від зрадників й “макулатуру” по завершенню цього процесу. Відтак “університети” мають персонал, приміщення, але вчити нікого.

Залишити відповідь