Субота, 20 Квітня, 2024
ВійнаСвітУкраїнаЦікаве

Голова Бюро національної безпеки зустрівся з представниками Білого дому, Сенату і Держдепартаменту США

Після зустрічей з представниками Білого дому, Держдепартаменту, Сенату США та експертами голова Бюро національної безпеки Павел Сольох заявив, що США шукають рішення у війні з Росією, які б відповідали прагненням України. 

Голова Бюро національної безпеки Павел Сольох зустрівся у Вашингтоні з експертами, представниками Білого дому, Держдепартаменту та Сенату США. Після ряду зустрічей Павел Сольох повідомив, що США шукають рішення у війні з Росією, які б відповідали прагненням України, передає “Польське радіо”.

Павел Сольох повідомив також, що говорив з американською владою, зокрема, про військову співпрацю між Польщею та США і про довгострокову підтримку України у війні з Росією. «Американська адміністрація рішуче налаштована шукати рішення у війні з Росією, які б відповідали прагненням України», – сказав він.

Очільник Бюро національної безпеки повідомив, що його розмова в Білому домі з радником президента США з національної безпеки США Джейкобом Салліваном стосувалася підтримки країн, які передають зброю Україні. Павел Сольох не виключив, що президенти Анджей Дуда і Джо Байден можуть зустрітися під час саміту ООН у Нью-Йорку у вересні. 

«Звісно, ми в цьому зацікавлені, і цього не можна виключати», – сказав Сольох, водночас наголосивши, що найважливішим питанням у польсько-американських відносинах залишається координація підтримки України. Павел Сольох зазначив, що Польща є країною, яка найбільше допомагає Україні.

Павел Сольох також зустрівся з керівництвом комітету Сенату США у справах збройних сил і закордонних справ, демократом Джеком Рідом і республіканцем Джеймсом Рішем. Очільник Бюро національної безпеки також взяв участь у зустрічах з експертами вашингтонських аналітичних центрів.

Залишити відповідь