Четвер, 25 Квітня, 2024
В окупаціїВійнаУкраїна

Окупанти завезли невідомий вантаж на Запорізьку АЕС, не виключено мінування станції – The Insider

Росіяни доправили невідомий вантаж на Запорізьку АЕС в Енергодарі. Деякі приміщення на території можуть бути заміновані, зокрема й сам енергоблок.

За інформацією видання, 2 серпня на станцію прибула колона військових вантажівок, про це повідомляє OBOZREVATEL.

“Вони зупинилися між першим і другим енергоблоками і через деякий час частина колони однією машиною почала заїжджати на територію машинного залу першого енергоблока через вантажні ворота. За даними джерела, машинний зал замінований”, – йдеться в матеріалі.

Ще одне джерело стверджує, що на території АЕС знаходяться близько 500 окупантів та бойова техніка – БТРи, зенітні установки, засоби для радіохімічної розвідки. The Insider пише, що територія навколо станції також замінована російськими військовими.

Біля села Водяне (найближче до станції) розташовані батареї ГРАДів, а міни та боєкомплекти солдати країни-агресора зберігають у безпосередній близькості до енергоблоків під естакадами. Частина боєкомплекту знаходиться усередині енергоблоку. Журналісти не відкидають і мінування самого енергоблоку.

Нагадаємо, раніше глава американського Держдепу Ентоні Блінкен заявив, що окупанти використовують найбільшу в Європі Запорізьку АЕС як “ядерний щит” при ударах по українських військових та мирних об’єктах.

Залишити відповідь