Вівторок, 19 Березня, 2024
КриміналУкраїна

В Україні арештували корпоративні права власника АЗС, пов’язаного з російськими компаніями

В Україні заарештували корпоративні права підприємства – власника мережі заправок, пов’язаного з російськими компаніями, передає Укрінформ.

За клопотаннями прокурорів ОГП накладено арешт на корпоративні права підприємства, якому належить одна з мереж автозаправних станцій на території України, на загальну суму понад 50 млн грн, а також на 308 об’єктів нерухомості цього підприємства – автомобільні заправні станції, склади і земельні ділянки.

За даними слідства, службові особи підприємства упродовж 2015-2022 років ухилилися від сплати податків на понад 270 млн грн. При цьому вони протиправно перерахували на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольної російській нафтовій компанії, понад 1 млрд грн з метою легалізації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України у взаємодії з Державною податковою службою України (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, у серпні суд задовольнив клопотання Харківської обласної прокуратури про арешт корпоративних прав підприємств, засновниками яких є громадяни рф, на понад 23 млн грн. Арештовані корпоративні права передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Залишити відповідь