Субота, 20 Квітня, 2024
ВійнаНа фронтіУкраїна

За минулу добу ЗСУ звільнили ще 20 населених пунктів на Харківщині

Українці взяли на озброєння десятки кинутих російських танків, БТРів і БМП

За минулу добу українська армія звільнила ще 20 населених пунктів на Харківщині. Про це йдеться у звіті Генерального штабу Збройних сил України. Останніми днями українці ведуть контрнаступ на північному-сході країни, росіяни тікають з окупованих територій, передає “Польське радіо”.

З початку вересня українська армія звільнила понад 3 тисячі квадратних кілометрів окупованих Росією територій. Вона звільнила Балаклію та стратегічно важливе місто Куп’янськ. Також ЗСУ звільнили Ізюм – інше стратегічно важливе місто – це підтвердив у своєму виступі президент України Володимир Зеленський. Також українські військові оприлюднили записи з центру Ізюму.

Українці взяли на озброєння десятки кинутих російських танків, БТРів і БМП. Російські військові, як читаємо у зведенні Генштабу, тікають углиб окупованої території або на територію РФ.

Водночас українська армія активно діє на півдні – в Херсонській області. Там за останню добу українські військові знищили російський склад боєприпасів у Новій Каховці. За інформацією Генштабу, 810-та бригада морської піхоти Росії в Херсонській області майже повністю знищена.

Бої в Донецькій області тривають – українці вже кілька тижнів відбивають атаки в районі Бахмута і на захід від Донецька.

Залишити відповідь