П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Військові злочинціСвітУкраїна

Анна Фотиґа: Росію треба визнати терористичною державою


На її думку, необхідні відповідні дискусії та резолюція Європейського парламенту, що стала би важливим політичним сигналом, передає “Польське радіо”.

Європарламентарка Анна Фотиґа повідомила, що не має сумнівів щодо необхідності визнати Росію терористичною державою. Як вона сказала в ефірі Польського радіо, цієї ж думки генпрокурор України, з яким вона розмовляла в Страсбурзі при нагоді сесії Європейського парламенту:

«Українці вважають, що така ініціатива має величезне політичне значення як сигнал про те, що ми думаємо. Але. Безперечно, я тієї ж думки впродовж багатьох років. Часто навіть про це казала. Напевно, від часу анексії Криму і дій Російської Федерації, а навіть значно раніше».

Колишня міністерка закордонних справ наголосила на тому, що виникають питання щодо правових наслідків такого твердження. Вона назвала піонерськими дії, що мають за мету притягнути російських воєнних злочинців до суду.

На її думку, необхідні відповідні дискусії та резолюція Європейського парламенту, що стала би важливим політичним сигналом. Початково не було на це згоди. Минулого тижня відповідну резолюцію у Європейському парламенті було відкинуто. Проте поновлений у понеділок новий проект резолюції отримав схвалення з боку частини її попередніх опонентів. Обговорення відбудеться у вівторок увечері, натомість голосування щодо документа пройде на наступній пленарній сесії Європейського парламенту наступного місяця.

Залишити відповідь