Четвер, 25 Квітня, 2024
В Києві

У Києві на одну вулицю з російською назвою стало менше: відомі подробиці

У Солом’янському районі Києва рішенням Київради перейменували вулицю Саврасова. Нову назву – Костопалівська – під час електронного голосування підтримали 4797 громадян.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської ради. У столиці продовжується процес дерусифікації міських об’єктів, повідомляє OBOZREVATEL.

“Вулицю Саврасова було названо на честь російського художника Олексія Саврасова. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку “Київ Цифровий” було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 4 797 голосів, набрала пропозиція – Костопалівська”, – повідомили в пресслужбі.

Нова назва запропонована на честь селища “Костопалівка”, яке утворилось у цій місцевості на початку 1913 року. Мешканці знають і використовують цю назву. Після отримання результатів голосування та експертних висновків депутати Київради перейменували вулицю.

Додамо, зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Солом’янському районі Києва рішенням Київської міської ради вулицю Мічуріна перейменували на Морських піхотинців. Нову назву під час електронного голосування в додатку “Київ Цифровий” підтримав 8 591 громадянин.

Залишити відповідь