Четвер, 25 Квітня, 2024
АналітикаНа росіїСвітУкраїна

Станіслав Жарин: дезінформацією Росія хоче створити на Заході недовіру до України

У своїй дезінформації Росія намагається теж переконати, що співпраця Польщі та України нібито небезпечна для поляків

Головна мета російської дезінформації – припинити будь-яку співпрацю між Заходом і Україною. Своїми діями проти Польщі та Заходу Кремль намагається створити недовіру до України, заявив уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин, передає “Польське радіо”.

Урядовий уповноважений підкреслив, що дезінформаційна діяльність російської сторони зосереджена на трьох складових. «Ми все ще виявляємо дуже високу активність, пов’язану зі спробами знецінити Україну. Росія намагається представити Україну як країну, яка є загрозою для всієї Європи, в тому числі для Заходу», – підкреслив він.

«Росія намагається представити Україну як терористичну державу, яку Захід не повинен субсидувати або підтримувати. У каналах російської пропаганди також є навіювання, що Захід, підтримуючи Україну, шкодить собі та створює собі проблеми», — Жарин. пояснив.

Він додав, що значущим симптомом цієї акції стали звинувачення кремлівських чиновників щодо «брудної бомби», яку українці нібито мали підірвати на своїй території.

З іншого боку, в діяльності росіян, пов’язаних із Польщею, як зазначив Жарин, можна побачити використання таких наративів для переконання, що співпраця між Польщею та Україною є небезпечним чинником для поляків. «Ми чітко бачимо, що діями як проти Польщі, так і проти Заходу Росія намагається створити недовіру до України, щоб Польща і весь західний світ кинули українську справу і припинили допомагати владі в Києві», – додав він.

Жарин підкреслив, що також помітні спроби залякати польське суспільство загрозами, пов’язаними з великою світовою війною чи використанням ядерної зброї.

«Третя тема, яка дуже важлива для росіян, — це всі дії, пов’язані з маніпулюванням образом війни. Проведення заходів, які розмивають цей образ — хто злочинець, а хто жертва, як ця війна насправді йде», — пояснив Станіслав Жарин.

Він підкреслив, що Росія проводить ці дії з певною метою. «Головна мета на цей час – припинити будь-яку співпрацю між Заходом і Україною. І ми також приділяємо увагу цим цілям», – пояснив він.

«Незалежно від того, які заходи буде використовувати Росія найближчим часом, чи то енергетичний шантаж, чи міграційний тиск, чи кібертиск, чи, врешті, психологічний тиск, пов’язаний з війною Росії проти України, усі ці методи будуть служити одній меті – дати Росії анексувати Україну і виграти цю війну», – заявив урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща.

Залишити відповідь