Субота, 20 Квітня, 2024
ЕкономікаНа росіїСвітУкраїна

ООН закликає продовжити угоду про експорт українського зерна

Росія у замін на продовження цієї домовленості очікує скасування західних санкцій, що блокують експорт російського добрива

Генсекретар ООН Антоніу Ґутерреш закликав сторони угоди про експорт українського зерна зробити все можливе для її продовження, передає “Польське радіо”.

Домовленість про експорт української сільськогосподарської продукції через чорноморські порти під егідою ООН було підписано Росією, Туреччиною та Україною у липні. Завдяки цій домовленості, українцям вдалося експортувати понад дев’ять мільйонів тонн зерна. Раніше експорт був серйозно ускладнений Росією, що створювало загрозу для продовольчої безпеки деяких частин світу.

У повідомленні речника генсекретаря ООН є заклик про те, аби домовитися про продовження цієї угоди, яка зараз діє до 19 листопада. «Уряди, судноплавні компанії, торговці зерном і добривами та фермери в усьому світі тепер хочуть чітко знати, що буде у майбутньому», – йдеться в інформації.

Росія у замін на продовження цієї домовленості очікує скасування західних санкцій, що блокують експорт російського добрива.

Залишити відповідь