Четвер, 25 Квітня, 2024
Військові злочинціСвіт

Євросоюз посилив санкції проти КНДР за випробувальні запуски балістичних ракет

ЄС запроваджує додаткові санкції щодо восьми осіб та чотирьох організацій з Північної Кореї, причетних до розробки балістичних ракет.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Нові обмежувальні заходи стосуються осіб, котрі беруть участь у програмах КНДР, пов’язаних з ядерною зброєю та балістичними ракетами, або надають їм підтримку та кошти.

До санкційного списку ЄС включив два нафтові танкери та транспортні судна через їхню причетність до дій, які порушують резолюції Ради Безпеки ООН. Крім того, до списку додано Міністерство ракетної промисловості КНДР за його роль у фінансуванні та забезпеченні комплектувальних для ракетних і ядерних технологій, заборонених резолюціями РБ ООН.

Загалом обмежувальні заходи ЄС застосовуються до 73 фізичних та 17 юридичних осіб із Північної Кореї. Вони передбачають заморожування активів, заборону на в’їзд до ЄС та надання коштів чи інших ресурсів особам, включеним до переліку.

Зазначається, що ЄС засуджує збільшення кількості незаконних ракетних запусків з боку КНДР та порушення країною глобального режиму нерозповсюдження.

Обмежувальні заходи ЄС щодо КНДР були вперше запроваджені у листопаді 2006 року.

Залишити відповідь