Четвер, 25 Квітня, 2024
ПолітикаРуzкій мір

лукашенко полетів до путіна

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко вирушив із робочим візитом до російської федерації, передає Українська правда.

Джерело: держінформагентство БелТА, підконтрольний лукашенку Telegram-канал “Пул первого”

Деталі: Згідно з анонсованою програмою візиту, в підмосковному Зоряному містечку лукашенко на запрошення путіна відвідає Науково-дослідний випробувальний центр підготовки космонавтів імені Ю. А. Гагаріна, де наразі проходять відбір кандидати на політ у космос від білорусі.

Повідомляється, що під час робочого візиту лукашенко також візьме участь у неформальній зустрічі глав держав – учасниць СНД 26-27 грудня в санкт-петербурзі.

Лідери країн підіб’ють підсумки 2022 року, що минає, обговорять плани щодо подальшої взаємодії в найактуальніших для Співдружності сферах, зазначає БелТА.

Передісторія:

  • 19 грудня самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і незмінний понад 20 років лідер росії володимир путін зустрілися у мінську (білорусь).
  • російський і білоруський диктатори, за словами путіна, обговорили спільне виробництво нової військової технік, подальші військові навчання та підготовку білоруських військових льотчиків.
  • лукашенко похвалився, що в білорусі на бойове чергування поставили зенітний ракетний комплекс С-400 і ракетний комплекс “Іскандер”.

Залишити відповідь