П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Боротьба в тилуВ окупаціїВійна

На окуповані території Запорізької області обманом звозять «заробітчан» з рф, забороняють обіг гривні та проводять примусовий облік чоловічого населення

До тимчасово окупованого Бердянська приїхало 400 «заробітчан» з рф. З’ясувалось, що при вербовці їм обіцяли роботу на території росії. Втім, змінили маршрут і привезли на окуповані території. Всім новоприбулим поставлено завдання рити окопи та готувати Бердянськ до оборони. Після усвідомлення ситуації певна частина з них встигла втекти на територію Криму щоб повернутися в рф. Тих, хто залишився, окупанти взяли під посилену охорону та примусили працювати у дві зміни. Самі «заробітчани» кажуть, що вони тепер «як зеки на роботах».

Про це повідомляє InfoLight.

Одночасно навколо Бердянська посилено блокпости на усіх дорогах. Запроваджено перевірку всього транспорту як на в’їзд, так і на виїзд. В місто не пускають тих, хто не має місцевої прописки. Частково глушиться мобільний зв’язок.

У Токмаку окупанти намагаються заборонити використання української гривні. Для цього розповсюджують листівки та повідомлення через соцмережі. Закликають обміняти готівкову гривню на рублі у відділеннях російських «промсвязьбанк», «цмрбанк» та «мрб-банк».

Читайте також: В найближчі кілька діб є ризик масованої дезінформаційної кампанії, пов’язаної з ракетними ударами та Білоруссю

В Мелітополь прибули підрозділи ССО зс рф, які брали участь у боях проти України на херсонському напрямку. Особовий склад підрозділів не має бажання продовжувати участь у бойових діях та вимагає ротації. Ширяться скарги на погане забезпечення та відсутність важкого озброєння.

Також окупаційна адміністрація Мелітополя проводить заходи щодо примусового обліку чоловічого населення військовими комісаріатами рф. Планується використання громадян України у бойових діях проти українських Сил Оборони.

Залишити відповідь