П’ятниця, 29 Березня, 2024
InГаджетЕкономікаСуспільствоТехніка

Ремонт iPhone подорожчає: Apple підніме вартість акумуляторів на десятки доларів

Компанія Apple вирішила підняти ціну на негарантійну заміну акумулятора в пристроях iPhone, MacBook та iPad. Вже з березня 2023 року ціна на ці деталі зросте на 20 – 50 доларів.

На скільки зростуть ціни на ремонт

Apple на своєму сайті змінила поточні сервісні платежі за заміну акумуляторів на пристроях, на які вже не поширюється гарантія, з 1 березня 2023 року. Плата за заміну акумулятора збільшиться на 20 доларів для всіх смартфонів Apple окрім моделей покоління iPhone 14, передає 24 канал.

Аналогічні сповіщення з’явилися на сторінках сайту компанії, присвячених обслуговуванню iPad і MacBook, хоча про підвищення цін для Apple Watch ніде не згадується.

Наприклад, вартість заміни більшості акумуляторів iPhone і iPad останніх поколінь зросте в США до 89 до і 119 доларів відповідно, а заміна батареї для MacBook Air і Pro обійдеться в 159 і 249 доларів.

Ціни зростуть не лише в США

Зростання пошириться також щонайменше на Великобританію. Там плата збільшиться на 20 фунтів стерлінгів для iPhone, на 30 для iPad і на 30-46 для MacBook.

Рішення Apple збільшити плату за заміну АКБ не є зовсім несподіваним. Apple почала збільшувати ціну обслуговування ще минулого року, а починаючи з iPhone 14, новий акумулятор для смартфона коштуватиме 99 замість 69 доларів раніше.

За заміну АКБ на “базовому” iPad з 10-дюймовим дисплеєм ціна збільшиться з 99 до 119 доларів, для 11-дюймового iPad Pro вона становитиме 149 доларів, а 12,9-дюймовий варіант коштуватиме 179 доларів.

Кому не слід турбуватися про зростання цін

Варто зазначити, що пристроїв, захищених стандартною гарантією AppleCare або розширеною AppleCare+, підвищення цін не торкнеться. Стандартна гарантія покриває заміну несправних акумуляторів – це, зокрема, стосується пристроїв, які нездатні зберегти 80% вихідної ємності до 500 циклів зарядки iPhone або 1000 циклів – для iPad і MacBook.

Як перевірити стан батареї вашого iPhone

Перевірити стан акумулятора iPhone або iPad можна так:

  • Зайдіть в “Налаштування”,
  • оберіть розділ “Батарея”,
  • натисніть на “Здоров’я батареї”.

Користувачі Mac можуть перевірити стан АКБ, зайшовши в розділ “Інформація про систему” і вибравши підрозділ “Живлення”.

Що буде в Україні

Як зміняться ціни на ремонт пристроїв Apple в Україні наразі точно не відомо. Однак варто очікувати, що вони також зростуть вже найближчим часом.

Залишити відповідь