Вівторок, 16 Квітня, 2024
БлогВійнаРуzкій мір

ОК «Південь» попереджає про можливий черговий масований ракетний удар РФ

За словами речниці оперативного об’єднання Наталії Гуменюк, про це свідчить скупчення російських кораблів у Чорному морі та їхня боєготовність, передає Польське радіо.

Українські військові попереджають про можливий черговий масований ракетний удар з боку Російської Федерації. Повідомляється, що росіяни зосередили у Чорному морі кораблі, здатні випустити кілька десятків ракет великої дальності.

Як повідомляє кореспондент Польського радіо Павел Бушко, речниця оперативного командування «Південь» ЗСУ Наталія Гуменюк вказує на зростання ракетного потенціалу росіян у Чорному морі. За словами посадовиці, вони можуть запустити 44 ракети «Калібр» з шести ракетоносіїв, які зараз знаходяться у Чорному морі. Як додає Наталія Гуменюк, така кількість кораблів і їхня боєготовність свідчить про можливість ракетних ударів.

Крім Чорного моря, нещодавно росіяни також здійснили ракетні обстріли з літаків з району Каспійського моря, а також з Ростовської області.

Загалом з жовтня 2022 року війська армії РФ завдали близько десятка масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі та інших цивільних об’єктах України. Внаслідок останнього російського ракетного обстрілу, що стався у суботу, 14 січня, було зруйновано квартал багатоквартирного будинку у місті Дніпро. Там загинули десятки мирних жителів, зокрема, діти.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко також повідомив на своєму телеграм-каналі, що за 16 січня росіяни вбили двох мирних жителів Донеччини: у Бахмуті та Сєверному, а одна людина в області отримала поранення.

«Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі», — зазначив посадовець у своєму дописі.

Нагадаємо, що 17 січня — це 328-й день повномасштабної російської агресії в Україні.

Залишити відповідь