Середа, 24 Квітня, 2024
ВійнаУкраїна

Україна пройшла половину найскладнішого в історії опалювального сезону — ДТЕК

Україна пройшла половину найскладнішого в історії опалювального сезону попри масовані терористичні ракетні атаки росії.

Про це заявив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв, передає OBOZREVATEL.

“Що важливо, попри усі масовані атаки і наміри ворога, Україна вже пройшла половину (!) найскладнішого в історії опалювального сезону. Це відбулося завдяки відвазі і професійним діям ЗСУ, сил ППО та героїчній праці енергетиків, ремонтників, шахтарів та машинобудівників”, – заявив Салєєв.

Енергетики усувають наслідки обстрілів та роблять все можливе, щоб якнайшвидше відновлювати обладнання. Працюють вдень та вночі, 24/7. Крім відновлення зруйнованого ракетними ударами обладнання, енергетики ДТЕК планово провели ремонті 26 енергоблоків ТЕС, інвестувавши у це понад 2 млрд грн.

Також упродовж 2022 року на шахтах ДТЕК було введено в роботу 28 нових лав.

“Підтримали паливом не лише власні ТЕС, але й державні. Для їх потреб наприкінці року було відвантажено 120 тисяч тонн вугілля”, – зазначив гендиректор компанії.

Все це, за його словами, дозволяє підтримувати надійність української енергосистеми та зміцнювати енергетичний фронт країни.

“Пройшли половину опалювального сезону, мужньо пройдемо і увесь. Звісно, і тут не треба мати ілюзій, це буде не просто. Попереду ще щонайменше три місяці, і багато ще потрібно зробити та витримати, щоб ці дні пройти. Але ми зможемо”, – підсумував Салєєв.

Нагадаємо, росія здійснила вже 12 масованих хвиль ракетних обстрілів на енергетичні об’єкти України. Було випущено більше тисячі ракет та снарядів. Остання атака відбулася 14 січня. Ціллю атаки терористів були об’єкти генерації та високовольтна інфраструктура магістральних мереж по всій Україні.

Залишити відповідь