П’ятниця, 29 Березня, 2024
Інтерв'юПодіїУкраїна

Матеуш Моравєцький: ми досі не знаємо, чи це був напад, чи нещасний випадок

Прем’єр-міністр Польщі висловив найглибші співчуття уряду України,передає Польське радіо.

Під час конференції в Давосі очільник польського уряду Матеуш Моравєцький прокоментував авіакатастрофу на Київщині.

«Ми висловили наші найглибші співчуття уряду України. Ми досі не знаємо, чи це був напад, чи нещасний випадок», — сказав Моравєцький.

«Це лише підтверджує, наскільки небезпечною є ситуація в Україні увесь час. Але ми в Польщі це чудово знаємо. Тут, у Давосі, деякі люди вже втомилися від цієї ситуації. Мене це хвилює, оскільки від підтримки України всього вільного світу багато що залежить», – додав прем’єр.

Сьогодні вранці в місті Бровари поблизу дитячого садочка впав гвинтокрил. На борту літака перебувало 9 людей — усіх їх вважають загиблими. Серед них міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, а також його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

На даний момент відомо про 18 загиблих, серед них троє дітей. 29 людей отримали поранення, серед котрих 15 дітей. Потерпілим надається вся необхідна допомога.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський і його заступник Євген Єнін нещодавно перебували з візитом у Польщі. 28 грудня у Варшаві вони зустрічалися з головою Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріушем Камінським та заступником міністра Бартошем Гродецьким. 

Залишити відповідь