Вівторок, 14 Травня, 2024
ВійнаРуzкій мірУкраїна

Схід України нині є більш реальною ціллю для російського агресора, ніж Київ

Таку думку висловив посол Польщі при НАТО Томаш Шатковський, зазначивши, що якби західні країни раніше вирішили переказати Україні важку військову техніку, то війна могла б вже завершитися перемогою України, повідомляє Польське радіо.

Посол Польщі при НАТО Томаш Шатковський оцінив, що найближчими місяцями Київ перебуватиме поза досяжністю російських військ. На думку посадовця, в нинішній ситуації схід України є більш реальною ціллю для агресора.

Як заявив постійний представник Польщі при Північноатлантичній раді в ефірі Першого каналу Польського радіо, «довгостроковою та стратегічною метою Російської Федерації є ліквідація Української держави як самостійного суб’єкта».

«Я думаю, що російська сторона усвідомлює, що з тими ресурсами, якими володіє Росія, навіть з цими хвилями мобілізації, Київ – як дуже велике місто з великою охотою до боротьби на українському боці – це, ймовірно, мета, яка, реально оцінюючи, є недосяжною для сил Російської Федерації впродовж найближчих місяців», – оцінив посол.

Томаш Шатковський також зазначив, що якби західні країни раніше вирішили переказати Україні важку військову техніку, то війна могла б вже завершитися перемогою України. На його думку, ситуація на фронті зараз є набагато складнішою, ніж наприкінці літа та на початку осені 2022 року.

Це, однак, як підкреслив посадовець, «не означає, що війна закінчиться поразкою України, але на фронті є певна стабільність, і завершити цей конфлікт шляхом відновлення правового порядку на українській території буде складніше».

Залишити відповідь