Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаПодіїСвітУкраїна

Польща передасть танки Leopard без згоди Німеччини

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що німецька сторона не буде проти, якщо Польща відправить свої танки Leopard в Україну, повідомляє Польське радіо.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький заявив, що Варшава планує передати українським Збройним силам танки Leopard навіть без згоди влади Німеччини. Водночас він висловив надію на таку згоду Берліна і на приєднання Німеччини до широкої коаліції на підтримку України.

Очільник уряду зазначив, що Німеччина має кілька сотень танків, частину з яких можна передати українській армії, адже та потребує важкої техніки для боротьби з росіянами.

«Польський уряд постійно тисне на німецьку владу в цьому питанні. Німці мають понад 350 активних Leopard і близько 200 на складах. Танки дійсно можуть допомогти Україні, яка сьогодні запекло бореться, тому що ця боротьба також означає боротьбу за безпеку та мир у Європі», – сказав прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький.

Політик також підкреслив, що тиск на уряд Німеччини має сенс, оскільки завдяки йому міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що німецька сторона не буде проти передачі Польщею танків Leopard Україні.

Останніми днями декілька європейських країн, зокрема Польща, заявили про готовність відправити в Україну Leopard. Наразі влада Німеччини офіційно не погодилася на таку форму підтримки українських Збройних сил. 

Залишити відповідь