Четвер, 25 Квітня, 2024
В окупаціїВійськові злочинціПодіїРуzкій мірУкраїна

В ЦНС на прикладі Скадовська пояснили, навіщо РФ розграбовує Херсонську область

Росіяни навмисно розграбовують лікарні та школи на окупованій частині Херсонської області, зокрема так сталося з лікарнею захопленого Скадовська. Таким чином вони намагаються пришвидшити депортацію українців з цих районів до Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

“Чергова лікарня на тимчасово окупованих територіях лишилась без усього обладнання. Цього разу – це Центральна лікарня міста Скадовськ, Херсонської області. Обладнання лікарні вивезено чотирма військовими вантажівками росіян”, – йдеться в повідомленні.

В ЦНС зазначають, що на фоні переходу цивільних лікарень на окупованій території у військові шпиталі, гуманітарна криза серед цивільного населення продовжить загострюватися.

“Росіяни роблять все, аби максимально спонукати мешканців ТОТ погоджуватися на “евакуацію” на територію РФ. А фактично депортацію в регіони РФ, які за останні десятиліття активно заселяють народи Кавказу”, – додали в Центрі.

Раніше повідомлялось, в тимчасово окупованих районах Херсонської області окупанти продовжують “евакуацію” населення. Українців переселяють в регіони РФ, де мешкають народи Кавказу для покращення демографії.

До цього російські окупанти вивезли всіх колаборантів з тимчасово окупованого міста Олешки (Херсонська область).

Залишити відповідь