Четвер, 28 Березня, 2024
ПодіїРуzкій мірСвіт

Іран і Росія об’єднали свої міжбанківські системи на тлі західних санкцій

Іран та Росія на тлі відключення від SWIFT з’єднали свої банківські системи. Тепер щоб передати міжбанківські повідомлення, вони користуються власною системою.

Про це повідомляє Black Sea News.

“Іранським банкам більше не потрібно використовувати SWIFT із російськими банками, які можуть використовуватися для здійснення акредитивів, переказів або гарантій”, – заявив заступник керівника Центрального банку Ірану Мохсен Карімі.

Мохсен Карімі заявив, що близько 700 російських банків та 106 неросійських банків із 13 різних країн підключать до цієї системи, не уточнивши назви іноземних банків.

Голова центрального банку Ірану Мохаммад Фарзін привітав цей крок та написав у своєму Twitter, що фінансовий канал між Іраном та світом відновлюється.

Своєю чергою Центральний банк Росії відмовився коментувати угоду.

Іран відключили від служби обміну фінансовими повідомленнями SWIFT у 2018 році. Це сталося після того, як Вашингтон відмовився від ядерної угоди 2015 року. Аналогічні обмеження запровадили стосовно деяких російських банків після повномасштабного вторгнення росії в Україну минулого року.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв’язку з російською агресією проти України.

Залишити відповідь