Субота, 20 Квітня, 2024
ПодіїСтиль життя

Організатори “віденського балу” в річницю повномасштабного вторгнення в Україну відмовляються його скасувати

24 лютого 2023 р., у річницю російського повномасштабного вторгнення в Україну, “Віденський академічний бал запрошує вас на розкішний бальний вечір у імператорських парадних залах віденського Хофбурга“. Про це повідомляє дослідницько-аналітична група InfoLight.UA з посиланням на сайт події.

Відчуйте унікальний вечір, сповнений блиску, гламуру та традицій. Розкішно оформлені кімнати, хвилюючі мелодії від вальсу до джазу.

Тож ласкаво просимо на казковий пишний бальний вечір. Ми з нетерпінням чекаємо святкування з вами! Всі вальси!

йдеться в анонсі.

Виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін повідомляє на своїй сторінці у фейсбук, що організатори не звернули увагу на скарги українців з приводу недоречності цього заходу в цей день.

Демократичні австрійці негайно потерли усі коментарі і заблокували можливість коментування на їх сторінці

пише він.

Сторінка організаторів: https://www.facebook.com/akademikerballwien

Доповнення: Нагадуємо, що цей так званий “Бал академіків” організовує ультраправа проросійська Партія свободи і він проходитиме у тому ж конгрес-центрі “Гофбург”, де і сесія Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Очільник української місії в ОБСЄ Євгеній Цимбалюк у коментарі Der Standard висловив побоювання щодо “величезного пропагандистського шоу” з боку Росії, якщо російські політики “танцюватимуть у Гофбурзі в річницю вторгнення в Україну”.

Голова МЗС Австрії Александер Шалленберг заявив, що відвідування Балу академіків членами російської делегації в ПА ОБСЄ, яким видано візи виключно для участі у зимовій сесії асамблеї 23-24 лютого у Відні, буде “кричущим порушенням міжнародного права”.

Шалленберг наголосив на своєму попередженні російським делегатам, щоб вони не використовували своє перебування у Відні для відвідування Балу академіків, що відбуватиметься в цей же час. Якщо делегати відвідають інші заходи поза рамками засіданням ОБСЄ, це буде “кричущим порушенням міжнародного права 

йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь