Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаВійськові злочинціЖертви війниУкраїна

В Ізюмі почали перепоховання жертв російської агресії

В Ізюмі на Харківщині почали перепоховання жертв російської агресії із масового захоронення, виявленого після деокупації міста. 

Про це у Фейсбуці повідомив заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін, передає Укрінформ

«Міська влада розпочала поховання тіл ексгумованих ізюмчан. Поховання проводиться на міських кладовищах там, де дозволяє ситуація з мінуванням. Крім того, на кладовищі на вул. Василя Стуса (колишня Некрасова) виділена окрема ділянка. В один день ховаємо 10-12 тіл. Весь процес відбувається у тісній взаємодії з рідними померлих», – поінформував Мацокін.

За його словами, на минулому тижні було поховано 10 тіл, цього тижня – 12. 

«Витрати на поховання взяла на себе міська влада. Скільки буде тривати цей процес, поки що невідомо. Вічна пам’ять ізюмчанам, що загинули від рук російських вбивць. Вічна пам’ять ізюмчанам, життя яких забрала ця війна», – зазначив заступник міського голови. 

Як повідомляв Укрінформ, після деокупації Ізюма у вересні правоохоронці виявили в лісі неподалік міста масове поховання. З нього вилучили 451 тіло: 198 цивільних чоловіків, 212 цивільних жінок, 7 дітей і 22 військовослужбовців.

У січні правоохоронці повідомили, що для отримання ДНК жертв із масового поховання під Ізюмом криміналістам доводиться відбирати кістковий мозок, інші біологічні матеріали не підходять через те, що тіла перебували в землі понад пів року. 

За інформацією начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Володимира Тимошка станом на 12 січня, ще 145 тіл із масового захоронення залишаються не впізнаними. Частина цих тіл можуть так і лишитися не ідентифікованими через відсутність матеріалу для порівняння від імовірних родичів. 

Залишити відповідь