Субота, 27 Квітня, 2024
В КиєвіВ регіонахПогода

В Іванкові на Київщині через підйом води підтопило тимчасову переправу: як об’їхати.

У селі Іванків Київської області в п’ятницю, 14 квітня, через підйом води було підтоплено тимчасову переправу. Наразі рух автотранспорту організовано через село Кухарі.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов. В регіоні оголошено ІІ рівень небезпеки, помаранчевий, передає OBOZREVATEL.

“Увага! Тимчасову переправу до села Іванків підтоплено. Ситуація зі стихійним лихом лишається напруженою. Нагадаю, що через тривалі опади розмило дамбу місцевого ставка, водою затопило вулиці населеного пункту”, – розповів Нєбитов.

Генерал поліції уточнив, що наразі об’їзд до Іванкова здійснюється через село Кухарі, та закликав громадян бути обережними.

“Поліція забезпечує правопорядок та допомагає громадянам подолати наслідки стихійного лиха”, – додав Нєбитов.

Як зазначили у ДСНС Київщини, рятувальники Вишгородського району ліквідовують наслідки підтоплень приватних домоволодінь у смт Іванків. За допомогою переносних мотопомп проводиться відкачування води з прибудинкових територій.

Варто додати, що в Українському гідрометцентрі попередили про подальше підтоплення території столиці та Київщини.

“13-14 квітня внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС на річці Дніпро у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відзначатиметься затоплення заплавних територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у низці прирічкових населених пунктів. ІІ рівень небезпеки – помаранчевий”, – розповіли синоптики.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Києві в четвер, 13 квітня, внаслідок підйому води в річці Дніпро затопило набережну в районі Подолу.

Залишити відповідь