П’ятниця, 19 Квітня, 2024
БлогВ КиєвіВ регіонах

У столиці розпочалися навчання з протидії наслідкам повені

У Києві розпочались навчання з протидії наслідкам повені: залучені 120 представників рятувальних служб та комунальників.

Як передає Укрінформ, про це інформує КМДА в Телеграмі.

“Щойно у Києві розпочались навчання сил цивільного захисту для оперативного виконання завдань під час повені. Навчання пов’язані з підвищеним масштабом весняного водопілля та збільшенням рівня води у річці Дніпро. Усього залучено понад 120 осіб”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що під час навчань місто ще раз перевіряє готовність до захисту у разі виникнення ситуацій, пов’язаних із наслідками повені, критичним збільшенням рівня води у Дніпрі, а також демонструє навички особового складу, на який покладено організацію роботи із запобігання та ліквідації наслідків гідрологічних надзвичайних ситуацій.

”Зараз у Києві немає підтоплень критичного рівня, що призвели б до аварійних ситуацій, але всі сили повинні бути напоготові і мати чіткий алгоритм дій”, – інформують у КМДА.

Уточнюється, що цьогоріч рівень води на 0,5-1 метр перевищує минулорічний.

Також у КМДА нагадують, що згідно з даними Укргідрометцентру, пік весняної повені у Києві очікують орієнтовно 22 квітня. Зараз спостерігаються підтоплення заплавних територій, які майже щороку підтоплюються під час весняної повені, зокрема, це острови парку «Муромець», Гідропарк, Труханів острів, затока Галерна, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві пік паводка очікується 22 квітня.

Залишити відповідь