Середа, 24 Квітня, 2024
БлогПолітикаСвітСуспільствоУкраїна

Шмигаль обговорив з главами Чехії та Словаччини спецтрибунал для Росії

Глава українського уряду також на цій зустрічі закликав до посилення санкцій, зокрема проти атомної галузі РФ.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з президентом Чехії Петром Павелом і президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою, які прибули до Києва з офіційним візитом і обговорив створення спецтрибуналу для засудження злочинів РФ на території нашої держави. Про це він написав у своєму Telegram, передає Black Sea News.

“Чехія та Словаччина сприятимуть притягненню Росії до відповідальності за воєнні злочини. Під час зустрічі з президентом Чехії Петром Павелом та президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою порушили питання створення спеціального міжнародного трибуналу, аби засудити всіх керівників РФ, які віддають злочинні накази”, – зазначив глава українського уряду.

Шмигаль у межах зустрічі закликав до посилення санкцій, зокрема проти атомної галузі РФ.

“Також важливо диверсифікувати атомну енергетику Європи та зменшити її залежність від Росії. Україна готова допомогти та поділитися досвідом”, – підкреслив прем’єр.

За його словами, Україна цінує військову співпрацю з Чехією та Словаччиною

“Обговорили перспективи навчання українських військових і ремонту техніки на території сусідів. Подякував за солідарність у швидкій відбудові, зокрема за кураторство над партнерськими регіонами. Особливо важливим є призначення Чехією спецпредставника з питань відновлення України”, – сказав Шмигаль.

Глава уряду додав, що Україна розраховує на таке ж рішення з боку Словаччини, бо це покращить нашу взаємодію у відбудові.

Залишити відповідь