Четвер, 28 Березня, 2024
ПодіїПолітикаСвіт

Японія запровадила нові санкції проти Росії

Японія запровадила нові санкції проти Росії, заборонивши, зокрема, поставки товарів близько 80 російським структурам, пов’язаним із армією. Про санкції було оголошено під час саміту G7 в Японії, передає Польське радіо,

Японія запровадила нові санкції проти Росії, заборонивши, зокрема, поставки товарів близько 80 російським структурам, пов’язаним із армією. Про санкції було оголошено під час саміту G7 в Японії.

Згідно з рішенням уряду в Токіо, будуть заморожені активи близько 100 фізичних і юридичних осіб із Росії, які намагалися обійти вже введені санкції. Крім того, Японія заборонила експорт товарів близько 80 російським структурам, пов’язаним із армією. Також заборонила японським фірмам надавати архітектурні й інженерні послуги російським клієнтам.

У Хіросімі (Японія) триває саміт G7, у якому в суботу, 20 травня, бере участь президент України Володимир Зеленський.

Уряд у Токіо рішуче засудив російське вторгнення в Україну, розпочате в лютому 2022 року, і наклав санкції на Москву в рамках групи G7. У відповідь Росія оголосила про перерву в переговорах з Японією про можливість передачі Москві спірних Курильських островів і укладення офіційної мирної угоди, яку обидві країни ще не підписали після Другої світової війни.

Залишити відповідь