Субота, 20 Квітня, 2024
ПодіїСвітУкраїна

Військовий бюджет Франції обмежує можливості допомоги Україні

Скорочуючи інвестиції в звичайні сухопутні сили, Франція дозволяє Європі стати залежною від США в цій сфері, передає Польське радіо.

Франція хоче збільшити військові витрати до 413 мільярдів євро протягом наступних семи років. Але критики кажуть, що збільшення на 30% не враховує того, що відбувається в Україні. Як пише видання Politico, Париж планує інвестувати у кібербезпеку та флот, але вітерміновує замовлення танків та винищувачів.

Багаторічний військовий бюджет Франції, за який Національна асамблея голосуватиме цього тижня, продовжує дотримуватися моделі, яка була до війни в Україні. Бюджет не враховує важке озброєння, таке як танки та бронетранспортери, проте збільшує витрати на французькі засоби ядерного стримування та на боротьбу з новими загрозами в таких сферах, як космос, кібернетика та морські глибини.

З планів витрат експерти роблять висновки, що зміцнення східного флангу НАТО не є пріоритетом для Емманюеля Макрона. Президент Франції припускає, що його країні не загрожує серйозний сухопутний конфлікт за українським сценарієм. Франція також обмежує можливості країни постачати зброю в Україну.

Як зазначає Politico, скорочуючи інвестиції у звичайні сухопутні сили, Франція дозволяє Європі стати залежною від США в цій сфері

Залишити відповідь