Четвер, 28 Березня, 2024
ВійнаРуzкій мірУкраїна

За добу армія РФ атакувала 11 регіонів України – зведення ОВА

Російські загарбники за добу здійснили атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 26 травня.

Ворог вночі скоїв чергову ракетну атаку по Київській області. Влучань та постраждалих немає.

У двох районах зафіксовані незначні пошкодження приватних будинків внаслідок падіння уламків. За попередньою інформацією, пошкоджено шість будинків.

У Черкаській області на світанку сили ППО збили російський безпілотник Shahed.

У Чернігівській області за добу зафіксовано шість обстрілів зі ствольної артилерії та мінометів Новгород-Сіверського і Чернігівського районів. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили 14 обстрілів. Зафіксовано 57 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Новослобідська, Путивльська, Великописарівська, Есманська, Шалигинська громади.

У Хотінській громаді пошкоджено лінію електропередач.

За добу російська армія завдала 102 удари по 18 населених пунктах Запорізької області: 92 артилерійські обстріли, два удари з РСЗВ, п’ять авіаударів, три атаки БПЛА.

Під ворожим вогнем опинилися Оріхів, Гуляйполе, Кам’янське та навколишні села. Без постраждалих. Зруйновано 23 цивільні об’єкти.

Дніпропетровську область вночі ворог масовано атакував ракетами і дронами. У Дніпрі у приватному домоволодінні та на двох приватних підприємствах спалахнули пожежі. Пошкоджена автозаправка, постраждав працівник. Серйозних руйнувань також зазнало транспортне підприємство.

Ворог також атакував Марганецьку громаду безпілотниками.

Вночі над Дніпропетровщиною ППО збивали ракети і ударні дрони.

Вчора війська РФ били по Нікополю з важкої артилерії. Пошкоджені сім приватних житлових будинків та сім господарчих споруд, автомобіль, три лінії електропередач, чотири газопроводи.

У Харківській області вночі ворог завдав ударів за допомогою БПЛА Shahed по Харківському району. Зафіксовані два влучання по території нафтобази. Пошкоджено обладнання для перекачування нафтопродуктів. Сталася масштабна пожежа.

Зранку російські війська атакували дронами Ізюм. Сталася пожежа на пилорамі. Горіли будівля ліцею та гаражі із сільгосптехнікою. Зруйновано будівлю Центру комплектування.

Внаслідок нічного обстрілу Вовчанська Чугуївського району пошкоджено два житлові будинки та господарчі споруди.

За добу ворог обстріляв щонайменше 17 населених пунктів Харківщини.

На Слобожанському напрямку росіяни з мінометів та артилерії обстріляли Стрілечу, Красне, Черкаські Тишки, Лук’янці, Нескучне, Тернову, Вовчанськ, Чугунівку та Хатнє.

На Куп’янському напрямку армія РФ завдала авіаударів біля Чайківки і Кислівки, протягом доби вела безуспішні наступальні дії в районі Масютівки.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Тополі, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Западне та Кислівка.

У селі Протопопівка Балаклійської громади Ізюмського району на невідомому вибухонебезпечному предметі підірвалися двоє чоловіків. 39-річний чоловік рухався селом на мотоциклі та перевозив ВНП у колясці. Він загинув на місці. Поранення дістав 45-річний чоловік, що перебував поруч.

У Луганській області загарбники намагаються штурмувати Білогорівку. Вчора росіяни били там з гармат і систем залпового вогню, завдали авіаційного удару.

Також росіяни відкривали вогонь в бік Стельмахівки, Макіївки, Невського і Діброви.

За добу ворог здійснив 97 обстрілів (випустив 439 снарядів).

У Донецькій області росіяни завдали 13 ударів по Костянтинівці, Авдіївці, Часовому Яру, Красногорівці, Нью-Йорку, Плещіївці, Карлівці, Кураховому.

Пошкоджено 11 житлових будинків (з них чотири багатоквартирні), газову трубу, дамбу Карлівського водосховища, приміщення заводу, автомобіль.

На Донеччині за добу одна людина загинула і ще одна дістала поранення.

У Миколаївській області вночі ворожі обстріли були зафіксовані за межами населеного пункту Первомайської громади. Руйнувань і постраждалих немає.

Вчора протягом дня під ворожими артилерійськими обстрілами перебував Очаків. Горіли триповерховий житловий будинок, господарчі споруди. Постраждалих немає.

Також вчора росіяни завдавали артилерійських ударів по населеному пункту Куцурубської громади. Влучання зафіксовано по відкритій території. Постраждалих немає.

Ввечері та зранку війська РФ з артилерії били по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області за добу російські загарбники здійснили 62 обстріли (випустили 282 снаряди), з них по Херсону — три артилерійські обстріли (10 снарядів). Атаковані райони 26 населених пунктів.

У Новобериславі у фермерському господарстві пошкоджено складські приміщення і техніку. У дачному кооперативі пошкоджено близько 8 будинків та два автомобілі.

У Золотій Балці ворог обстріляв елеватор.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 97 людей.

Залишити відповідь